Hva skjer i borettslaget?

Styret i Fjellhagen borettslag er i full gang etter sommerferien.

Strøm har vært et hett tema i borettslaget siden i vinter, og flere saker er behandlet i styremøtene de siste månedene. Vi har inngått avtale med Fortum om billigere strøm i fellesområdene. I august ble kjøleaggregatene i svalrommene stengt for å redusere utgiftene til strøm, vi starter også snart med utskifting av lamper i alle fellesområder. Slik reduserer vi brannfare, strømforbruk og utgifter til spesialpærer.

Hovedtavlene i blokkene byttes, da disse er fra byggeår og ikke lenger har kapasiteten vi trenger i mer moderne boliger. Arbeidet er ferdig før jul, og det sikrer at vi ikke plutselig står uten strøm i en hel blokk.

NorFri leverer bredbånd og TV-signal for alle beboere på Fjell, og vi har nå fått en bedre avtale for levering av tjenester. Innen utgangen av september skal alle beboere ha fått ny hjemmesentral (en Rolls Royce-versjon, i følge leverandør). For mange leiligheter vil styrken på signalene til det trådløse nettet bli merkbart bedre, i tillegg får alle med opptak og Telia Box uten ekstra kostnad (i gammel avtale kostet dette hhv. 99 og 49 kr). Enkelte beboere har fasttelefon, disse vil det komme en egen løsning for – montør opplyser om dette.

Norsk Brannvern gjennomførte sin årlige kontroll i august. Styret er usikre på hvor nyttig dette er for beboerne, og det er svært mange som ikke ønsker besøk av kontrollør. Det jobbes med å finne en løsning som gjør det mulig for beboerne å ivareta brannsikkerhet, men som innebærer lavere kostnad for borettslaget.

Vi startet utskifting av låsesystemet for alle inngangsdørene i sommer. Den gamle løsningen var det ikke lenger mulig å kjøpe nøkkelbrikker til, men nå har vi et system vi kan bruke lenge. Vi har inngått en avtale om at Fjell Fyrsentral oppretter nye nøkkelbrikker til de som trenger flere.

I september deltok styret på seminar om budsjett og vedlikehold hos NBBO. Prisveksten er dramatisk på alle områder, fra mat til renovasjon, og borettslaget slipper heller ikke unna høyere regninger. Strøm, fyring, offentlige avgifter og gjeldsrenter – alt presser bokostnadene opp. Styret jobber med å få til rimeligere avtaler der vi kan, dette tar mye tid.

Grøteig skal i høst sette i gang med oppgradering av gårdsplass i blokk 9 (L. Hervigs vei 108), dette er siste del av oppgraderingen av uteområder som ble påbegynt for noen år siden.

Vi er i gang med å se på ulike tilbud for elbillading, dette er heller ikke et enkelt prosjekt for et borettslag med 526 parkeringsplasser fordelt på mange områder innimellom blokkene. Mer informasjon kommer når det nærmer seg oppstart for graving, vi er fortsatt i startfasen da det er mye å ta stilling til og mange ulike aktører.

Senere i september starter også arbeidet med modernisering av vedtekter og gårds- og husordensregler, et prosjekt som ble vedtatt på generalforsamlingen 30. mai. Vi har fått med en gammel kjenning – Tore E. Hansen – i tillegg til representanter fra styret, NBBO og de blokkansvarlige. Resultatet av dette arbeidet vil legges frem for avstemming på neste generalforsamling.

Ønsker du å spørre styret om noe er det bare å ta turen til Det Røde Huset onsdager kl. 17-20 eller kontakte oss via mail eller telefon (se forsiden for kontaktinformasjon).